NaslovnicaZDKPolitikaPremijer Baši...

Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan Armije

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima armijskih jedinica, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima.

Ističu da je Armija RBiH priča o herojskom otporu agresiji i borbi naših najvećih sinova za suverenitet i nezavisnost domovine BiH te da na ovaj dan odajemo dužnu počast svim ratnim veteranima, a posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali ono najvrjednije svoje zdravlje, a mnogi i vlastiti život.

-Priču o herojskom otporu i podvizima ARBiH moramo ponavljati svaki dan, brinuti o ratnim veteranima i porodicama poginulih boraca i šehida. Naša odgovornost i obaveza je da ne zaboravimo nadljudske podvige koje su ostvarile armijske jedinice u borbi protiv agresora – navodi se u čestitki.

Naglašavaju da je briga o branilačkoj populaciji trajna obaveza institucija Zeničko-dobojskog kantona, koje kontinuirano rade na unapređenju i sprovedbi ostvarenih prava, kao i sveukupnog položaja ove populacije.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanihdobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku BiH. Pod zastavom ARBiH borili su se pripadnici svih bh. naroda.

Press služba ZDK

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.