Premije ZDK Mirza Ganić na svečanom otvaranju firme Inžinjering 1 iz Jelaha

Firma Inžinjering 1 iz Jelaha danas je svečano otvorila novi pogon namijenjen za proizvodnju i pravljenje koševa od armature maksimalne dužine do 18 m i prečnika fi 1500 proizvođača Schnell. Inače ovu firmu je osnovao Ahmet Hujdur 1990. godine kao samostalnu firmu za projektovanje, izvođenje i nadzor građevinskih radova. 

Današnjem svečanom otvorenju novog pogona prisustvovao je i premije ZDK Mirza Ganić, koji je ovom prilikom za ZOS radio kazao:

”Možemo konstatovati da ustvari imamo firmu ‘svjetsko a naše’, da svi budemo ponosni iz BiH, ZDK i iz Tešnja. Da imamo firmu koja upošljava sto radnika, koja ima najsavremeniju opremu i mašine koje rade na inostranom tržištu, da imamo firmu koja proizvodi, takve artikle da bi im pozavidjeli najveći proizvođači ove opreme i kad sve to sagledamo i vidimo da se to nalazi kod nas, onda evo kao premijer moram biti radostan. Moram čestitati vlasniku i direktoru ove firme. Moram se zahvaliti što svojim radom doprinose, cirkulaciji novca i obrtu kapitala, jer je to izuzetno važno kako za lokalnu privredu tako i za punjenje budžeta u ZDK. I evo kao čovjek sam impresioniran onim što sam danas ovdje vidio, zaista mi u BiH, u ZDK,  i u Tešnju moramo da budemo zadovoljni i da pohvalimo i da stanemo uz ljude koji zapošljavaju i koji proizvode dodatnu vrijednost. Danas, firma Inžinjering 1 zaista proizvodi dodatnu vrijednost i ovo što smo vidjeli svjedoči, razvoju ovog kraja i u narednom periodu. ” – zaključio je Mirza Ganić, premijer ZDK. 

Opširnije: zosradio.ba