NaslovnicaBiHPrekinuta sje...

Prekinuta sjednica Vijeća ministara: hrvatski ministri protiv dnevnog reda

Sjednica Vijeća ministara prekinuta je danas u Sarajevu nakon što su ministri iz reda hrvatskog naroda glasali protiv dnevnog reda.

Na današnjoj sjednici trebalo je da se raspravlja o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara predložilo je ovu odluku, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopšteno je ranije iz Vijeća ministara.

U drugom krugu glasanja, danas je trebalo da se raspravlja i o nacrtu osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” i o nacrtu osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije”.

Na predloženom dnevnom redu bio je i zahtjev direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića za razrješenje sa dužnosti zbog ispunjenja uslova za penziju, kao i zahtjev za razrješenje sa dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje, na prijedlog ove agencije.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje je Muamer Bandić.

Ministarstvo finansija i trezora u Vijeća ministara predložilo je nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, što je drugi projekt podrške zapošljavanju.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova u Vijeću ministara ministri su trebali razmatrati i nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, preložilo je Ministaravo pravde u Vijeću ministara, dok je Ministartsvo odbrane predlagač nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.