Predstavnički dom PFBiH podržao Projekt vodovod Visoko

PREDSTAVNIČKI DOM PFBIH PODRŽAO PROJEKAT VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE VISOKO

Nakon što su delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH podržali tačku dnevnog reda koja se odnosi na „Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja o Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta vodovod Visoko“, danas su to učinili i zastupnici na 21. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma PFBiH.

Vanrednu sjednicu je sazvao predsjedavajući Predstavničkog doma PFBiH Edin Mušić , a prva tačka dnevnog reda bila je „Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja o Ugovoru o zajmu između BiH i EBRD – a za realizaciju Projekta vodovod Visoko“, ZA je glasalo 79 poslanika, a 1 poslanik je bio uzdržan.

Parlament FBiH do danas je bio jedina kočnica za realizaciju Projekta vodosnabdijevanja, jer je Parlament BiH još prošle godine odobrio realizaciju ovog Projekta, a to su učinili i Predsjedništvo BiH, te Ministarstvo finansija BiH.

Problem, koji je bio medijski eksponiran u proteklom periodu sada je u potpunosti otklonjen, a potvrđivanjem od strane Doma naroda FBiH i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sredstva EBRD – a su u potpunosti postala operativna i radovi na Projektu vodosnabdijevanja, započeti 14. avgusta, neometano napreduju ka konačnom cilju: kontinuiranom snabdijevanju higijenski ispravnom vodom za novih 12.000 stanovnika općine Visoko, koji nikada u svojim domovima nisu imali pitku vodu.

Press Općine Visoko