BiHPredstavnički dom PFBiH odobrio nastavak rada termoblokova 4 i 5

Predstavnički dom PFBiH odobrio nastavak rada termoblokova 4 i 5

Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je večeras na vanrednoj sjednici, na prijedlog Federalne vlade, nastavak rada blokova 4 i 5 u termoelektranama Tuzla i Kakanj dok je na snazi član 16a Zakona o dopuni zakona o električnoj energiji u FBiH.

Time se osigurava nesmetano snabdijevanje električnom energijom i grijanje gradova koji su na ovim blokovima, navedeno je.

Inače, danas se raspravljalo o lošem životnom standardu građana, enornom rastu cijena osnovnih životnih namirnica, ali i nafte.

Klub SDP-a inicirao je zahtjev da im se dostavi izvještaj o stanju robnih rezervi, ali i javno objelodanji koji su to trgovački lanci i pumpe podizali cijene uprkos ograničenju marži koje su na snazi od prošle godine.

Vanredna sjednica zakazana je zbog jedne tačke dnevnog rada, a to je informacija o dosadašnjem učinku ograničenja cijene električne energije na 20 posto.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE