Predstavnici Općine Visoko, AS Holdinga i firme „Vispak“ upriličili obilazak radova na izgradnji poslovne zone Ozrakovići

Nakon sastanka održanog u Kabinetu Općinske načelnice Babić kojem su prisustvovali predstavnici AS Holding-a, firme „Vispak“ i predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove zaštitu okoline i javne nabavke, upriličen je i obilazak aktuelnih radova na izgradnji saobraćajnice kroz poslovnu zonu Ozrakovići.

Kao što je poznato, radovi na ovoj dionici započeli su protekle sedmice, a trenutno se izvode pripremne aktivnosti za polaganje instalacija.

Projekat rekonstrukcije kroz poslovnu zonu Ozrakovići poboljšat će uslove i omogućiti nesmetano saobraćanje svim privrednim subjektima, pa tako i jednom od najpoznatijih bh. preduzeća „Vispak-u“.

S ciljem uvida u dosadašnje radove i planiranja novih projekata, Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić zajedno sa pomoćnicima obišla je krug ovog preduzeća zajedno sa predsjednikom Uprave AS Holdinga Rusmirom Hrvićem i ostalim predstavnicima firme “Vispak”.

Za kvalitetan i uspješan rad Općina Visoko je poduzela niz aktivnosti kako bi industrijsku zonu „Ozrakovići“ učinila kompaktibilnom cjelinom sa svim neophodnim sadržajima.

“Vispak će rado ustupiti dio zemljišta unutar svog kruga kako bi se stvorili što bolji uvjeti za izgradnju kvalitetne saobraćajnice u ovoj zoni. Današnji susret je bio idealna prilika za predlaganje ideja koje će unaprijediti uslove za saobraćanje svim privrednicima općine Visoko. Jedna od ideja je izgradnja kružnog toka na skretanju prema Gračanici”, kazao je g. Hrvić.

Načelnica Babić ističe kako je projekat izgradnje poslovne zone Ozrakovići projekat na kojem Općina Visoko radi već nekoliko godina i kako je konačno došlo vrijeme njegove realizacije s ciljem zadovoljavanja interesa svih privrednih subjekata koji gravitiraju ovim područjem.

“Sretna sam što smo ostvarili uspješnu saradnju sa g. Hrvićem koja će rezultirati proširenjem dijela saobraćajnice u dijelu koji pripada firmi “Vispak”. Jedan od važnijih projekata kojeg ćemo realizirati u budućnosti je izgradnja kružnog toka kako bi se rasteretio saobraćaj u ovom dijelu Visokog. Nadam se da ćemo dobiti pozitivan odgovor i od Kantonalne direkcije cesta koja je neizostavna u ovom projektu. Firma “Vispak” uvijek podržava naše projekte i aktivnosti i na tome smo im veoma zahvalni”, izjavila je načelnica Babić.

Press Općine Visoko