Predstavnici IM Semić gosti najvećeg svjetskog sajma hrane Anuga u Kelnu

Najveći svjetski sajam hrane Anuga 2019. održao se od 05. do 09. oktobra u njemačkom gradu Kelnu. Ove godine Anuga je obilježila jubilarnih 100 godina postojanja i doprinosa prehrambenoj industriji. Sajam je prema procjenama organizatora posjetilo oko 170.000 posjetitelja, a stogodišnji jubilej obilježen je i rekordnim brojem izlagača (oko 7.500 izlagača) iz preko 100 zemalja širom svijeta.

Anuga je idealna prilika za sve posjetitelje koji su zainteresirani za inovacije, nove proizvode i trendove proizvodnje koji se očekuju na tržištu narednih godina u sektoru prehrambene proizvodnje i poslovanja.

U okviru manifestacije Anuga 2019. održana su i tri velika kongresa na kojima su tematizirana aktuelna pitanja iz oblasti internet trgovine, personalizirane prehrane, kao i novih tehnologija poput blockchaina i umjetne inteligencije.

Industrija mesa Semić kao jedan od lidera u proizvodnji i preradi mesnih proizvoda na bosanskohrecegovačkom tržištu posjetila je ovogodišnji sajam hrane u Kelnu. Iskustva i znanja koja promoviše Anuga od velikog su značaja za cjelokupno bosanskohrecegovačko tržište i prehrambenu industriju koja se u našoj zemlji iz godine u godinu razvija i nastoji pratiti svjetske trendove iz te oblasti.

Industrija mesa Semić