SportDržavni TimPredstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku otputovali na Mediteranske igre u...

Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku otputovali na Mediteranske igre u Grčkoj

Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku učestvuju na Mediteranskim igrama koje se ove godine održavaju od 9. do 17. septembra u Grčkoj, u gradu Heraklion koji se nalazi na otoku Kreti.

Ekipu Bosne i Hercegovine na Mediteranskim igrama predstavljat će Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić i Adnan Manko.

Ovo će ujedno biti i prvi put da se na Mediteranskim igrama održava takmičenje u sjedećoj odbojci na pijesku, a samim tim i prvi nastup za ekipu BiH koja će svoje susrete igrati 14, 15. i 16. septembra.

Pored prestavnika BiH, u sjedećoj odbojci na pijesku nastupaju još i ekipe Italije, Slovenije, Hrvatske, Libije, te ekipa domaćina Grčka.

Na Mediteranskim igrama učestvovat će 26 zemalja sa tri kontinenta, a na sportskom programu je 14 sportova, sa više od 1.100 učesnika uključujući oficijalna lica i sudije.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE