Lokalne TemePromoPredstavnici ambasade Kraljevine Nizozemske posjetili kompaniju Brovis u Visokom

Predstavnici ambasade Kraljevine Nizozemske posjetili kompaniju Brovis u Visokom

U Visokom, predstavnici ambasade Kraljevine Nizozemske nedavno su posjetili kompaniju Brovis, člana Akova grupacije vodećeg proizvođača svježeg pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa u Bosni i Hercegovini. Posjeta je imala za cilj istraživanje mogućnosti buduće saradnje između Nizozemske i Akova grupacije u sektoru peradarstva. Delegacija ambasade je obavila razgovor sa generalnim direktorom kompanije Brovis, gospodinom Rijadom Barlovom, kako bi razmotrili potencijalne oblasti saradnje.

 

Tokom sastanka, gospodin Barlov predstavio je poslovanje kompanije Brovis i njen značaj u sektoru peradarstva Bosne i Hercegovine. Kompanija Brovis sa sjedištem u Visokom, specijalizovana je za uzgoj i preradu peradi te proizvodnju stočne hrane, obezbjeđujući visokokvalitetne proizvode za domaće i međunarodno tržište.

 

Predstavnici Nizozemske ambasade izrazili su interesovanje za potencijalnu saradnju u oblastima unapređenja tehnologija uzgoja i prerade peradi, kao moguće investicije koje bi doprinijele razvoju peradarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

 

Gospodin Barlov je pozdravio interesovanje Nizozemske ambasade za saradnju i istakao prednosti koje kompanija Brovis može ponuditi. Naglasio je da kompanija već ima visoke standarde u uzgoju i preradi peradi, te da bi saradnja sa nizozemskim partnerima mogla doprinijeti unapređenju ovih procesa i otvoriti nova tržišta za bosanskohercegovačke proizvode.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE