NaslovnicaPreporukaPredstavljena...

Predstavljena nova turistička ponuda Hutova blata

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, zajedno s članovima Vlade, resornim ministrima, sudjelovao je danas u predstavljanju nove turističke ponude Parka prirode ”Hutovo blato”, razvijene kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje HR-BH-MNE 2014. – 2020. godine.

U sklopu predstavljanja, zajedno s ravnateljem Parka Nikolom Zovkom, obišli su novouređeni vidikovac Orlov kuk, pristanište za brodice, poučne staze, promatračnice za ptice, interpretacijsko središte kao i pristanište za nove solarne brodice ”Vodenom stazom Hutova blata” kreiranom u sklopu novoga turističkog proizvoda ”Plave propusnice”, priopćeno je iz kantonalne Vlade.

– Tijekom današnjega posjeta Parku prirode ”Hutovo blato” na konkretnim smo se rezultatima uvjerili u ispravnost naše opredijeljenosti da sudjelujemo u projektima prekogranične suradnje. Naime, Vlada HNK već je ranije prepoznata kao poželjan partner na ovakvim i sličnim projektima, a mi smo spoznali da upravo kroz ovu suradnju, ovakve programe, možemo značajno osnažiti našu turističku ponudu i naše turističke kapacitete učiniti još atraktivnijima – rekao je Herceg.

Dodaje kako je, sudjelovanjem u projektima  EXChAngE i ePATH, Park prirode ”Hutovo blato” obogatio i proširio svoju turističku ponudu te obučio osoblje kako svim zainteresiranim turistima približiti ove prirodne ljepote.

– Ravnatelju i upravi Parka, kao i svim partnerima, čestitam na iznimno uspješno obavljenomu poslu, a svima koji će doći posjetiti ovaj Park unaprijed izdržavam dobrodošlicu. Ovo je jedna od destinacija koju itekako vrijedi posjetiti – istaknuo je Herceg.

Ravnatelj Zovko napomenuo je kako su ovi projekti od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije te kako će rezultirati daljnjim unaprjeđenjem ponude i doprinijeti održivomu razvitku Hutova kao svjetski priznatoga, jedinstvenog močvarnog područja.

Inače, projekti EXChAngE i ePATH dva su projekta EU-a koje Park prirode Hutovo blato implementira na svom području tijekom posljednje dvije godine, a sve s ciljem jačanja i diversifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivoga korištenja kulturne i prirodne baštine, zaključeno je u priopćenju.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.