Lokalne TemePredstavljena nova četiri poduzetnika iz programa „Visoko – Brend poduzetništva“

Predstavljena nova četiri poduzetnika iz programa „Visoko – Brend poduzetništva“

U Maloj sali Gradske uprave Visoko danas su potpisani ugovori sa četvero korisnika koji su uspješno prošli obuku u sklopu projekta „Visoko – Brend poduzetništva“  koji finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira GIZ, MOR i UNDP. – Drago mi je da drugi put imamo potpisivanje ugovora sa najuspješnijim korisnicima koji su uspješno prošli obuku i podržani su u sklopu ovog projekta. U našem budžetu također imamo sredstva za podršku biznisu, tako da nam je namjera ovu priču proširiti sa još desetak novih poduzetnika. Ovo je direktno zapošljavanje, a naš cilj je potaknuti što veći broj ljudi da pokrenu vlastite biznise. Mi ćemo i dalje svima biti podrška, sretan sam da ste započeli vlastite biznise, a bit ću još sretniji kada vidim da ste nastavili, održali se i uspjeli. – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić. Danas su potpisani ugovori sa ukupno četiri poduzetnika: Semir Elma (Optičarska radnja), Džaviti Mensur (Molerski obrt), Jazić Alen ( Proizvodnja kozmetičkih preparata) i Kenan Hasagić (Auto servis).


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE