SportPredstavljen bh. tim EYOF Maribor 2023.

Predstavljen bh. tim EYOF Maribor 2023.

XVII po redu ljetni Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) Maribor će se održati od 23. do 29. jula 2023. godine u istoimenom slovenačkom gradu.

Sa više od 30 godina tradicije, EYOF je najveće višesportsko takmičenje za mlade evropske sportiste od 14 do 18 godina. 3.600 najboljih mladih sportista iz 48 evropskih zemalja braniti će boje svojih država na ovom takmičenju u deset sportova: atletika, biciklizam, gimnastika, rukomet, džudo, plivanje, tenis, odbojka, skejtbord i košarka 3×3.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati devet sportista iz četri sporta (atletika, džudo, brdski biciklizam i gimnastika):

Atletika:
1.Emina Omanović
2.Bakir Musić
3.Najla Prašljivić
4.Ermin Beganović
5.Elma Hasanbašić

Brdski biciklizam:
1.Emrah Ljubuškić

Gimnastika:
1.Katja Vujičić

Judo:
1.Amina Merjem Hebib
2.Adrian Đurđević

U pratnji sportista će biti šefica misije gospođa Samra Jurišić i treneri:

1.Vahida Kozić
2.Velimir Zahirović
3.Kada Delić Selimović
4.Adnan Mekić
5.Saša Kovačević
6.Karim Hebib

“Dragi sportisti, vi ste u misiji, predstavljate Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, vaš sport, vaš grad i vaše porodice i svojim uspjesima pokazujete da ste najbolji ambasadori Države Bosne i Hercegovine. Želimo vam mnogo sreće na EYOF-u, takmičenju koje je kreirano za najbolje sportiste Evrope i koje će vam dati priliku da doživite olimpizam i steknete neprocjenjivo iskustvo za dalja takmičenja na putu do Olimpijskih igara “ poručio je predsjednik OK BiH akademik Izet Rađo sportistima za vrijeme sastanka sa bh. timom.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 23. jula, sa početkom u 20.30 sati na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, a čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja EYOF-a Maribor imat će atletičarka Emina Omanović i džudista Adrian Đurđević.

Bh timu želimo mnogo sreće i dobrih rezultata u Mariboru!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE