Predstavljanje kandidata: Seid Zimić, kandidat Nezavisnog bloka Visoko za Skupštinu ZDK-a

Seid Zimić, profesor jezika i književnosti – višedecenijski prosvjetni radnik sa uspješnom profesionalnom karijerom koja je ostavila traga u Velikoj Kladuši (do Afere Agrokomerc), Han-Pijesku (do početka rata), te zadnje 22 godine u Visokom. Ratna i logoraška iskušenja pretočio u dvije knjige “Ukus zemlje” i “Istočnije od današnjice”. Predsjednik Općinske organizacije logoraša u Visokom i član Skupštine Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini.

“Sjedinjene Američke Države (Obećana Zemlja) mi je imala dovoljno argumenata da pobijedi moj patriotski nagon, te sam se vratio – ja ovoj državi pripadam i ona pripada meni!

Moj životni moto je DRUŠTVENO ODGOVORAN I KORISTAN član uže i šire zajednice, pa kao takav sam kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona iz redova Nezavisnog bloka.

Budem li dobio podršku, svom snagom i po cijenu kršenja ličnih principa na dnevnom redu Skupštine mora biti:

1. odgojno-obrazovni sistem (prilagođavanje vremenu i potrebama),

2. medicinska škola u Visokom (u saradnji sa Općinskim vijećem)

3. uredovati prava i obaveze nacionalnih manjina zakonskim i podzakonskim aktima.

4. podržati svaku pozitivnu  i općekorisnu inicijativu bez obzira od koje političke opcije dolazi”.

Seid Zimić, profesor jezika i književnosti kandidat za skupštinu Zeničko-dobojskog kantona ispred Nezavisnog bloka pod rednim brojem 15.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.