Predstavljamo / Elbis Šabić, nekadašnji panter među stativama

3750

U poznatoj ljetnoj bašti gdje se okupljaju mladi, popularnoj Gotivi sreli smo nekadašnjeg golmana NK Bosna Visoko, Elbisa Šabića, te smo iskoristili priliku da porazgovaramo o svemu pomalo.

Gdje je sad trenutno Elbis Šabić?

Trenutno sam uposlenik jedne visočke kompanije koju vodi naš sugrađanin veliki humanista gospodin Maid Zerdo, koja radi širom svijeta, tako da sam najčešće u Španiji, Francuskoj, Kataru i Americi. Često se znam probuditi, a da ne znam na kojem sam kontinentu (smijeh op.a). Zaista uživam u ovome poslu.

Elbis je nekada važio za najperspektivnijeg golmana u BiH?

Pa imao sam sreću da branim i za mladu reprezentaciju BiH, međutim u tim vremenima nije bilo ovoliko fudbalskih menadžera i naprednih tehnologija da bi dalje napredovao. Iskren da budem ja sam radničko dijete i nije me, što bi naši ljudi rekli, imao ko pogurati.

Jeste li zadovoljni svojom karijerom?

Pa donekle jesam, branio sam u dosta klubova, upoznao mnogo prijatelja, ali da žalim da sam mogao više i da napravim jedan ozbiljniji ugovor svakako da jesam.

Ima li ste mnogo trenera koji vam je ostao u najljepšem sjećanju?

Pa bilo je mnogo trenera ne bi nikog izdvajao i sa svima sam ostao u korektnim odnosima.

Kako vrijeme provodi Elbis dok je u Visokom?

Pa najčešće sam kod vlasnika “Gotive” i mog najboljeg prijatelja Raifa Ahmića velikog sportiste i humaniste grada Visokog.

Hvala Elbise i želimo ti mnogo sreće.

Hvala i vama na interesovanju i veliki pozdrav vašim čitaocima.

Na kraju da dodamo da je Elbis branio u svojoj karijeri u više od 100 prvoligaških utakmica nastupajući za Iskru, Rudar, Bratstvo, Bosnu iz Visokog, Radnički Lukavac, Mladost DK, Gradinu…

Visoko.co.ba

Komentari

komentara