NaslovnicaSportPredstavljamo...

Predstavljamo BiH tim Zimski EYOF Friuli Venezia Giulia 2023.

XVI po redu zimski Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) održat će se od 21. do 28. januara 2023. godine u regiji Friuli Venezia Giulia. Ovo će biti drugi put za Italiju da je domaćin zimskog festivala nakon Aoste 1993. godine. Pored Italije, takmičenja će se održati u Austriji i Sloveniji.

Sportisti iz 47 zemalja Evrope, uzrasta od 14 do 18 godina će se takmičiti u 14 zimskih sportova koji su na programu Festivala.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 10 sportista u pratnji 4 trenera u 5 sportova: alpsko skijanje, biatlon, ski trčanje, umjetničko klizanje i karling.

SPORTISTI

Alpsko skijanje
Tarik Zuhrić

Alpsko skijanje
Ina Likić

Biatlon
Boris Stanojević

Biatlon
Aleksandar Klačar

Ski trčanje
Melika Jažić

Umjetničko klizanje
Lana Galijašević

Karling
Ana Klepić

Karling
Marija Savić

Karling
Mihajlo Ignjić

Karling
Aleksa Cincar

TRENERI

Alpsko skijanje
Faris Zuhrić

Biatlon i Ski trčanje
Goran Mumović

Umjetničko klizanje
Karlo Požgajčić

Karling
Vladan Savić

EYOF je najvažniji višesportski događaj za mlade evropske sportiste. Razvija vrijednosti i ideale sadržane u Olimpijskoj povelji, obrazuje i motiviše mlade da se upoznaju sa sportom i zdravim načinom života i odlična je prilika za druženje 0mladih sportista iz evropskih zemalja.

Predsjednik OK BiH prof.dr. Milanko Mučibabić i potpredsjednici OK BiH akademik prof.dr. Izet Rađo i g-din Marijan Kvesić pozdravili su naše mlade sportiste i trenere, te su im ovom prilikom poželjeli mnogo sreće i sjajnih rezultata na takmičenjima.

„Želimo Vam da date sve od sebe i prevaziđete vaše dosadašnje sportske rezultate. Sada ste dio olimpijske porodice i nadamo se da će vam učešće na višesportskom olimpijskom takmičenju biti motiv da nastavite trenirati brže, jače i bolje“, poručio je Predsjednik OK BiH mladim sportistima.

„Nadam se najboljem rezultatu, ali trenutno ne mogu prognozirati svoj nastup na EYOF-u. Osjećam se uzbuđeno radi putovanja u Italiju, jer ću imati priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovnu i dati ću najbolje od sebe da ostvarim što bolji plasman. Također želim puno sreće i uspjeha cijelom bh. timu“, rekao je Tarik Zuhrić koji će nastupiti u alpskom skijanju.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 21.01.2023.g. u 18:00 sati na Trgu Ujedinjenja Italije u Trstu, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Tarik Zuhrić i Lana Galijašević.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.