NaslovnicaPreporukaPredstava "Al...

Predstava “Alfa Beta” uskoro na sceni Narodnog pozorišta Mostar

Kraj mjeseca u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) je rezervisan za predstavu “Alfa Beta”, čiju režiju potpisuje Saša Oručević. Predstava će biti odigrana u petak, 26. februara, sa početkom u 20 sati.

Predstava “Alfa Beta”, autora Edwarda Anthonya Whiteheada, se bavi bračnim odnosima, propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve posljedice na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Propitujući smisao bračne zajednice, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Iz Narodnog pozorišta ističu da će predstava će biti odigrana na Velikoj sceni uz poštivanje svih mjera Kriznog štaba. Ulaznice po cijeni od 10 KM, odnosno 5 KM za studente, učenike i penzionere, se mogu naći na kupiti na blagajni pozorišta.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.