BiHLokalni izbori 2024Predsjedništvo Naroda i Pravde potvrdilo kandidatske liste: Mirnes Fatić kandidat za gradonačelnika...

Predsjedništvo Naroda i Pravde potvrdilo kandidatske liste: Mirnes Fatić kandidat za gradonačelnika u Visokom

Narod i Pravda na lokalne izbore izlazi drugi put od svog osnivanja. Ove godine prijavila je kandidatske liste u 62 općine i grada u cijeloj Bosni i Hercegovini, te 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od kojih 7 samostalno a 7 u okviru koalicija u kojima nastupa. Uz svojih 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, Narod i pravda će podržati još 7 kandidata koalicijskih partnera.

U dvije lokalne zajednice NiP izlazi na izbore s aktualnim načelnicima Nerminom Muzurom (Ilidža) i Adnanom Bjelićem (Srebrenik). U sarajevskim općinama svoje kandidature ponovit će Amar Dovadžija (Ilijaš) i Enes Kazić (Hadžići), dok će u Novom Gradu kandidat biti Mirza Selimbegović. Kandidat u Živinicama bit će Asim Aljić, u Ključu Azhar Sejarić, u Goraždu Senad Čeljo, u Travniku Tarik Šečić, u Visokom Mirnes Fatić, u Varešu Fahrudin Brkić, u Kalesiji Mujo Mujkić, u općini Pale-Prača (FBiH) Ibrahim Komarica i općini Foča (FBiH) Salko Osmanović.

Kandidatske liste predala je Delegacija koju su činili predstavnici Centralnog ureda NiP-a, te predstavnici rukovodstva i statutarnih upravljačkih organa stranke.

Izvor: FB Page Narod i pravda / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE