Predsjednik SDA Visoko i premijer u Vladi ZDK Mirza Ganić zajedno sa saradnicima iz SDA Visoko posjetili Kralupe

Predsjednik SDA Visoko i premijer u Vladi ZDK Mirza Ganić zajedno sa saradnicima iz SDA Visoko posjetili Kralupe

Predsjednik SDA Visoko i premijer u Vladi ZDK Mirza Ganić zajedno sa saradnicima iz SDA Visoko, danas je posjetio Udruženje peradara sa područja Visokog. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Udruženja peradara FBiH. Tokom sastanka su razmijenjene ideje za daljnje unaprijeđenje već dobre saradnje Vlade ZDK i Udruženja. Također, premijer je upoznat i sa poteškoćama sa kojima se susreću članovi Udruženja te obećao da će u narednom periodu naći rješenje za rješenje istih.
Nakon toga, upriličen je obilazak Kralupa gdje je danas, bez medijske pompe, bez sazivanja građana, bez ljubičastih vrpci i bez torti, završen put Čifluk – Slatina dužine 800 m i širine 4 m. Za manje od 5 mjeseci od ideje i čvrstog obećanja, došlo je do potpune realizacije ovog projekta. Inače radi se jednom od obećanja iz Izbornog programa SDA – “101 projekat za jak ZDK”, a u kojem narod Visokog zauzima posebno mjesto.
Na žalost, Kralupi su u ratu pretrpili veliku štetu i poprilično su zaboravljeni od lokalne vlasti.
Izgrađeni put će biti od pomoći i koristi svim stanovnicima i privrednicima ovog kraja. Prilikom posjete sumirani su utisci i razmijenjene su ideje i planovi za naredni period. Današnji dan delegacija završava prisustvom tradicionalnom mevludu u Grajanima.

Jer Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje‼