Predsjednik Naše stranke Edin Forto u Visokom se sastao sa vijećnikom Admirom Babićem (SDP)

U kratkom vremenskom periodu predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto boravio je dva puta u Visokom. Prvo 23.augusta zajedno sa delegacijom koju su činili zastupnica u PD Parlamenta BiH Sabina Ćudić, zastupnik u PD Parlementa FBiH Amir Purić, podpredsjednica Skupštine ZDK Behija Kulović i načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić na organizovanom druženju u restoranu “Hurem”, da bi dvanaest dana poslije Edin Forto ponovo došao u Visoko u društvu Emira Bilalovića člana Glavnog odbora Naše stranke Bosne i Hercegovine da bi se sastao sa vijećnikom SDP-a Admirom Babićem te društvenim aktivistima Damirom Đuljićem Delićem i Farukom Frljkom.

Kako nezvanično saznajemo tema razgovora je bila formiranje ili preciznije obnavljanje djelovanje ove stranke u Visokom koja je u jednom izbornom ciklusu čak imala i jedno vijećničko mjesto, a zatim se razgovaralo i o potencijalnim projektima za Visoko koji su mogući sa državnog nivoa i ministarske pozicije na kojoj se nalazi predsjednik Naše stranke.

Obzirom na činjenicu da se za razliku od drugih stranaka koje ostvaruju značajne rezultate u Visokom predsjednici istih ne pojavljuju ni od izbora do izbora, a predsjednik i ministar Forto to čini dva puta u dva mjeseca za očekivati je da bi se uskoro u Visokom mogao ponovo oživjeti rad Naše stranke koja bi eventualno već mogla i u predizbornu kampanju ući sa nekim od aktuelnih vijećnika iz ovog saziva u Gradskom vijeću Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.