Danas napravite predjelo od patlidžana.
Sastojci:
2 patlidžana
3 paradajza
4 čena bijelog luka
250 g mocarele
rendani parmezan
so,
biber
svježi listovi bosiljka
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžan, opran i isječen na kolutove, posolite i ostavite da odstoji deset minuta, pa ga isperite, posušite i pržite na ulju. Kada blago porumeni, redajte ga na papir. Izgnječen bijeli luk posolite i pobiberite, paradajz i mocarelu isijecite na kolutove.
U nauljenu i pek-papirom obloženu varostalnu činiju redajte kolutove patlidžana, premažite ih bijelim lukom, zatim na svaki kolut stavite paradajz, na njega opran list bosiljka, ponovo poredajte mocarelu i, za kraj, patlidžan.
Stavite u zagrijanu rernu i pecite otprilike šest-sedam minuta, na 220 stepeni. Izvadite i pospite krupno rendanim parmezanom i listovima bosiljka.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.