SvijetPredizborna kampanja u CG: Podgorica preplavljena bilbordima sa likovima kandidata za predsjednika...

Predizborna kampanja u CG: Podgorica preplavljena bilbordima sa likovima kandidata za predsjednika države

Predizborna kampanja uoči predsjedničkih izbora u Crnoj Gori uveliko je u toku, a na ulicama gradova širom zemlje od prvog dana izborne kampanje postavljeni su plakati i bilbordi sa kandidatima i političkim porukama.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a u trci za predsjednika je sedam kandidata. Na izborima će učestvovati aktuelni predsjednik države i lider Demokratske partija socijalista (DPS) Milo Đukanović, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demorkata Aleksa Bečić.

Kandidati su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.

Na ulicama Podgorice, glavnog grada Crne Gore, moguće je vidjeti plakate svih veličina s porukama predsjedničkih kandidata. Na bilbordima su nasmijani političari, s izbornim sloganima.

Slogan Đukanovića je “Milo, nego ko?”, dok sup o gradu postavljeni plakati za kandidata Andriju Mandića pod sloganom “Gradimo budućnost, čuvajmo tradiciju”. Slogan kandidata Alekse Bečića je”Časti mi”, dok je slogan Jakova Milatovića “Uspjećemo”. Na bilbordima je i plakat kandidatkinje SDP-a pod sloganom “Draginja srcem”.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, četvrti od obnove nezavisnosti i sedmi od uvođenja višepartijskog sistema, održaće se 19. marta ove godine. Očekuje se da izborna trka za šefa države bude najneizvjesnija od 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila nezavisnost i da će pobjednik biti riješen tek nakon dva kruga izbora.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE