Lokalne TemePredavanje na temu "Prevencija i kontrola dijabetesa"

Predavanje na temu “Prevencija i kontrola dijabetesa”

U okviru realizacije projekta koji je odobren od strane Gradske uprave Visoko, Udruženje dijabetičara “Diabet” iz Visokog organizuje predavanje vezano za prevenciju i kontrolu dijabetesa, a koje će biti održano 15. septembra ove godine u Društvenom centru u Visokom sa početkom u 18 sati.

“Osim predavanja, biće upriličene i praktične vježbe uz mjerenje šećera, masnoće i drugih vrijednosti vezanih za ovu temu. Uz predavača, biće prisutan i medicinski tehničar te ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane sugrađane, s obzirom na važnost teme i realizaciju projekta, da se odazovu u što većem broju”, poručili su iz Udruženja “Diabet”.

Također, 22. septembra će u prostorijama Udruženja biti organizovano mjerenje holesterola i glukoze u krvi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE