ZanimljivostiPravi ljetni ručak: Isprobajte tjesteninu u domaćem umaku od paradajza

Pravi ljetni ručak: Isprobajte tjesteninu u domaćem umaku od paradajza

Kada želite nešto brzo i ukusno za ručak, tjestenina je odlična ideja. Ako ste ljubitelji paradajza i sličnih umaka, ova recept će vam se posebno svidjeti.
Za ovaj recept možete koristiti više vrsta paradajza, a najbolje bi bilo ako imate domaći.Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • jedno pakovanje tjestenine
  • paradajz
  • malo crvenog luka
  • nekoliko čehni bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • sušeni ili svježi bosiljak
  • sol

Priprema:

Operite paradajz i prebacite u tepsiju. Potom dodajte malo oguljenog crvenog luka i nekoliko čehni bijelog luka. Sve to prelijte maslinovim uljem i posolite. Ako imate sušeni bosiljak, možete ga odmah dodati. Također, ako nemate bosiljak, možete koristiti i origano.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se ne raskuha, a kada je paradajz spreman, izblendajte ga štapnim mikserom. Skuhanu tjesteninu dodajte umaku od paradajza. Dodatno začinite i po želji dodajte svježi bosiljak. Uz ovo jelo možete dodati i komadiće pržene piletine i dodati ribani sir poput parmezana ili edamera.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE