- jedno pakovanje tjestenine
- paradajz
- malo crvenog luka
- nekoliko čehni bijelog luka
- maslinovo ulje
- sušeni ili svježi bosiljak
- sol
Priprema:
Operite paradajz i prebacite u tepsiju. Potom dodajte malo oguljenog crvenog luka i nekoliko čehni bijelog luka. Sve to prelijte maslinovim uljem i posolite. Ako imate sušeni bosiljak, možete ga odmah dodati. Također, ako nemate bosiljak, možete koristiti i origano.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok se ne raskuha, a kada je paradajz spreman, izblendajte ga štapnim mikserom. Skuhanu tjesteninu dodajte umaku od paradajza. Dodatno začinite i po želji dodajte svježi bosiljak. Uz ovo jelo možete dodati i komadiće pržene piletine i dodati ribani sir poput parmezana ili edamera.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.