NaslovnicaBiHPratite tok i...

Pratite tok izbornog dana i specijalnu emisiju o izborima na FTV-u

Kao i svaki izborni ciklus dosad, i ovaj put Federalna televizija vam omogućava da prve i najvažnije informacije imate u našem programu. Pripremili smo cjelodnevni specijalni program koji počinje već s otvaranjem biračkih mjesta u sedam sati. Kroz naše informativne emisije, redovne i vanredne, moći ćete pratiti tok izbornog dana, a sve zaokružujemo specijalnom emisijom od 18 pa do ranih jutarnjih sati.

Pred vama je cjelodnevni specijalni program posvećen izborima u čiju realizaciju prvi put od svog osnivanja tim Federalne televizije ulazi samostalno.

“BHT je iz nekog razloga, po mom mišljenju poslovno, strateški i u svakom drugom smislu pa i za njih, nažalost, štetnom – pogotovo poslovnom smislu, odlučila ove godine, od kad postoji javni servis, samostalno, samoinicijativno i potpuno u svojim kapacitetima – a ima ih i više nego što im treba – raditi izbore samo za sebe. Federalna televizija je time na neki način dovedena pred zid, ali je to vidjela kao jednu šansu, i kadrovsku i tehničku, tako da će oko 150 naših stalnih ili honorarnih zaposlenika taj dan za naše pretplatnike i za sve građane u Bosni i Hercegovini pratiti izbore u svim štabovima i informisati redovno i pravovremeno”, ističe generalni direktor RTVFBiH Džemal Šabić.

Sigurni u kapacitete televizije, odlučno smo krenuli u realizaciju projekta. Dan posvećen izbornom procesu u Bosni i Hercegovini počinjemo Vijestima u 7 h, kada pratimo otvaranje biračkih mjesta iz brojnih gradova naše zemlje. Kroz redovne i vanredne informativne emisije pratimo tok izbornog dana i svjedočimo atmosferi na biračkim mjestima.

“Informativni program Federalne televizije, nakon što je uspješno okončao izvještavanje s izborne kampanje i izbornih debata, ušao je u pripremu izbornog dana i izborne noći, kako bi gledaoce u Bosni i Hercegovini izvijestio tokom izbornog procesa i o izbornim rezultatima. Ovo će, zapravo, samo biti potvrda onoga što mi svi znamo, a to je da je informativni program FTV-a najgledaniji program u Bosni i Hercegovini”, naglasio je urednik Informativnog programa FTV-a Željko Tica.

U 18 sati donosimo prve reakcije i analize, poštujući izbornu šutnju. U studiju gledaoce dočekuje Aida Mujan s gostima. Također, kroz detaljan grafički prikaz s Adnanom Trtovac podsjećamo koga sve i za koje pozicije biramo. Upoznat ćete najstarijeg glasača koji pamti sve izborne cikluse, mlade koji glasaju prvi put, njihova očekivanja, ali i bračni par kojima politika ne narušava harmoniju zajedničkog života. Uživo pratimo zatvaranje biračkih mjesta. U 19:30 h u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 s Jasminom Vilić i Anelom Husnićem donosimo prve reakcije, ali i očekivanja iz izbornih štabova. Nakon Dnevnika slijedi premijera serije “Kotlina”. Izborni program nastavljamo u 21 h.

“Potpuno sam siguran i uvjeren da će gledaoci uživati u programu Izborna noć FTV-a zato što ga kreira tim ozbiljnih i profesionalnih ljudi. Da li će gledaoci sada biti radosni ili tužni tu večer – to zavisi od njih i njihovog glasanja, kao i politički subjekti, ali naše je da informišemo, a njihovo je da glasaju”, poručio je urednik programa Izborna noć Sanjin Bečiragić.

U izbornu noć vas uvode Nikolina Veljović i Amina Demić. Uz grafičke projekcije rezultata donosimo prve nezvanične rezultate izbora. Ko će sjesti u koju i u koliko fotelja? Saznajte ko su izborni dobitnici, a ko gubitnici.

S mnogobrojim gostima i ne samo u studiju, javljanju reportera iz 15 najvažnijih lokacija, donosimo reakcije aktera koji se bore za vlast, njihove prognoze, ali i analize ovogodišnjih izbora. Kamere Federalne televizije ostaju uključene do posljednje konferencije za medije Centralne izborne komisije kao i političkih subjekata.

Do ranih jutarnjih sati budite uz nas, budite uz tim Federalne televizije. Vi glasate, Vi birate, Vi odlučujete, a mi, koji smo tu zbog Vas, profesionalno izvještavamo.

federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.