BiHPoznati predstavnici BiH na Svjetskoj robotskoj olimpijadi u Izmiru i Evropskoj olimpijadi...

Poznati predstavnici BiH na Svjetskoj robotskoj olimpijadi u Izmiru i Evropskoj olimpijadi u Breši

Okončano je takmičenje i proglašeni su najuspješniji timovi ovogodišnjeg izdanja Nacionalnog takmičenja u robotici za osnovce i srednjoškolce, koje je danas održano u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici. Pobjednički timovi će u novembru predstavljati BiH na Svjetskoj robotskoj olimpijadi u turskom Izmiru.

Drugoplasirani timovi u sve tri kategorije u septembru će predstavljati BiH na Evropskoj olimpijadi u robotici u italijanskoj Breši.

Na današnjem takmičenju u Zenici, koje je četvrti put uzastopno organizirao Univerzitet u Zenici, sudjelovalo je rekordnih 39 ekipa iz cijele BiH.

Poredak po kategorijama: Grupa Elementary (uzrast od 8 do 11 godina): 1. SYMBIOTES Tuzla, 2. STEM WIZARDS Sarajevo i 3. STEM SPARKS Sarajevo; Grupa Junior (11-15): 1. STEEL CODERS Zenica, 2. CYBER SHOWDOWN Zenica i 3. STORM TEAM Zenica te Grupa Senior: 1. SPARKY Tuzla, 2. LEONARDO 072 Zenica i 3. MICHELANGELO 072 Zenica.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE