Lokalne TemePoznati kandidati za Povelje Grada Visoko za 2022. godinu

Poznati kandidati za Povelje Grada Visoko za 2022. godinu

Na našem portalu ste imali priliku pročitati i najavu za redovnu sjednicu Gradskog vijeća Visoko koja će biti održana narednog četvrtka, a jedna od stvari koja će biti razmatrana je tačka koja se tiče prijedloga odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Visoko za 2022. godinu. Kada su prijedlozi u pitanju, Komisija za odlikovanja, javna priznanja i obilježavanje istorijskih događaja i ličnosti je na svojoj devetoj sjednici, održanoj 13.07.2022. godine, utvrdila prijedloge odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Visoko za 2022. godinu.

Tako je predloženo da “Povelja Grada Visoko” za 2022. godinu bude dodijeljena JAVNOJ USTANOVI DOM ZDRAVLJA VISOKO, za savjestan i predan rad u pružanju zdravstvene zaštite građanima Visokog.

“Povelja Grada za životno djelo” dodjeljuje se KNEŽEVIĆ ILIJI (posthumno) za ispoljenu ličnu hrabrost i patriotizam u organizaciji otpora agresiji na naš Grad Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu.

“Povelja o proglašenju počasnim građaninom Grada Visoko” dodjeljuje se MUSA ŠAHINU za razvoj i promociju Grada Visoko i jačanju prijateljskih odnosa sa Republikom Turskom.

Ukoliko vijećnici usvoje ove prijedloge, povelje će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko povodom obilježavanja Dana Grada Visoko, 29. augusta 2022. godine.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE