Lokalne TemePoziv za volontiranje u projektu "Stariji brat, starija sestra" - projekat socijalnog...

Poziv za volontiranje u projektu “Stariji brat, starija sestra” – projekat socijalnog uključivanja djece sa teškoćama u razvoju

Ako želiš jednom djetetu… – biti prijatelj i na taj način mu priuštiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu; – pružiti podršku, izgraditi odnos povjerenja i poticati socijalizaciju unatoč teškoćama u razvoju sa kojima se dijete suočava; – omogućiti da kroz druženje sa tobom na lijep i koristan način provede dio svog slobodnog vremena; – omogućiti da kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širi svoju socijalnu mrežu.

Ako si … – između 20 do 30 godina starosti; – spreman/na na 20 sati mjesečno volonterskog rada – imaš veliku ljubav prema djeci s teškoćama ili si pak student/ica ili svršenik/ca fakulteta društvenog smjera (pedagoškog i/ili psihološkog, edukativno-rehabilitacijskog i sl.) i/ili imaš prethodnog iskustva u radu sa djecom sa teškoćama u razvoju; – iz Sarajeva, Visokog, Ilijaša, Breze, Kaknja ili Kiseljaka. … Onda si spreman/na da i ti budeš volonter/ka projekta “Stariji brat, starija sestra”… Volonterski angažman u projektu „Stariji brat, starija sestra“ obuhvata: – edukaciju koja će te pripremiti za tvoju ulogu „starije sestre ili starijeg brata“; – sedmično druženje sa djetetom u okviru osam mjeseci; – savjetodavne sastanke sa stručnjakom u grupi volontera, s ciljem pružanja podrške u radu sa djecom; – podršku stručnog saradnika iz Fondacije Muharem Berbić; – druženje sa drugom djecom i volonterima kroz radionice, izlete, posjete kulturnim i sportskim događajima. Kako se prijaviti

Javite nam se na e-mail adresu info@fmb.foundation, a mi ćemo Vam proslijediti prijavni obrazac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE