Poziv za učešće na festivalu “My choice, Bosnia – Moj izbor, Bosna”

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite i uzmete učešće kao izlagač ili voditelj radionice na festivalu “My choice, Bosnia – Moj izbor, Bosna” koji će se održati 22. i 23. septembra 2017. godine, u srcu Bosne i kraljevskog grada Visokog. Mjesto našeg susreta, spajanja kultura i sklapanja prijateljstava bit će na lokalitetu arheološko-turističkog parka ”Ravne 2” s prekrasnom prirodom i energijom koja iscjeljuje, oslobađa i liječi. Budući da se radi o prvom festivalu ovog karaktera, kojeg namjeravamo učiniti tradicionalnim i internacionalnim, ove godine smo se odlučili za regiju, te očekujemo izlagače iz cijele naše zemlje i susjednih zemalja.

Jesenja ravnodnevnica od davnina je smatrana danom koji je veoma važan za sve nedovršene poslove i rješavanje nesuglasica s drugima. Jesenji ekvinocij je vrijeme kada trebamo sagledati i vidjeti da li smo zadovoljni postignutim rezultatima u životu. Prema nekim vjerovanjima ravnodnevnica je dan božanske ravnoteže, zbog čega se na taj dan sve treba dovesti u balans. Jesenji ekvinocij već 10 godina tradicionalno se proslavlja u visočkoj Dolini piramida, uz prisustvo gostiju iz cijelog svijeta. Stoga u posjet sajmu očekujemo grupe iz regije i Evrope.

Cilj ovog festivala je promocija znanja i vještina, ljudi i kompanija koje su prepoznale važnost spoja tradicionalnih i naprednih metoda, te zaboravljenih znanja koja vraćaju čovjeka i prirodu u neophodni balans. U sklopu festivala posjetitelji će imati priliku organizovano posjeti obližnji Prahistorijski labirint ”Ravne”, osjetiti moć i blagodeti boravka u labirintu, upoznati se s dosadašnjim radom fondacije i pogledati muzejsku zbirku i instalacije u Parku ”Ravne 2”.

Raznovrsnost sajma ogleda se u njegovom bogatom kulturno-umjetničkom programu, prezentaciji proizvoda naših izlagača, predstavljanju projekata i radionica namijenjenih onima koji žele raditi na sebi i vlastitom samoostvarenju, savjetima naših saradnika, te poboljšanju psiho-fizičkog zdravlja i drugim interaktivnim aktivnostima ponuđenim našim posjetiocima.

Bogata ponuda proizvoda za domaćinstvo, preparativna kozmetika napravljena od prirodnih sastojaka, zdravstvena pomagala od prirodnih materijala, te prehrambeni proizvodi na bazi ekološki prihvatljivog uzgoja s teritorije cijele Bosne i Hercegovine, učinit će ovaj sajam šarenom oazom inovativnosti, tradicije, modernog i zdravog spoja.

Sponzori sajma će omogućiti adekvatnu medijsku kamapanju i posebne autobusne linije iz Sarajeva i Zenice.

Ovisno u kojem svojstvu se prijavite, možete napraviti rezervaciju natkrivenog štanda (2,5 m izlagačkog prostora), dok su za radionice na raspolaganju tri lokacije unutar parka. Štand i mjesto na platou su besplatani.

Budući da za naše posjetioce planiramo nagradnu igru, sa Vaše strane očekujemo da izdvojite neki od Vaših paketa ili proizvoda koji će se na kraju dodijeliti kao nagrada. Također ćemo postaviti donacijsku kutiju koja će biti namjenjena prikupljanju sredstava za dalje održavanje parka, odnosno našem domaćinu Fondaciji Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. Tu ostavljamo mogućnost da svako procjeni svoj doprinos.

U nastavku se nalazi planirani program na centralnoj pozornici:

Program festivala:
1. dan – 22. septembar
– 9.00h – Organizovani polazak ispred Zemaljskog Muzeja u Sarajevu
– 10.00h – Posjeta Prahistorijskog muzeja labirinta Ravne
– 11.00h – Posjeta izložbe artefakta Fondacije arehološki park: Bosanska piramida Sunca
– 12.00h – Otvaranje festivala i predstavljanje programa

Centralni program:

– 12.00-13.00h – Otvaranje festivala i predstavljanje programa
– 16.00h – The Knutshers: Alex Dolphin i Stephanie Balih (Austrija)
– 17.00h – Vodjena meditacija sa Sue Jones, (UK)
– 18.00h – Mirsada Zečo, Gong
– 18.30h – KONCERT: Putovanje zvukom – vibracije duše, Ševko Bajić (BiH)
– 20.00h – Zatvaranje prvog dana sajma

2. dan – 23. septembar
– 9.00h – Organizovani polazak ispred Zemaljskog Muzeja u Sarajevu
– 10.00h – Posjeta Prahistorijskog muzeja labirinta Ravne
– 11.00h – Posjeta izložbe artefakta Fondacije arehološki park: Bosanska piramida Sunca

Centralni program:
– 12:00h – Najava programa i predstavljanje izlagača i radionica
– 16.30h – Udruženje žena ”Visočke sevdalije”, svečanost u povodu obilježavanja 10 godina rada (BiH)
– 18.00h – Nastup folklorne skupine ”Crven fesić” (BiH)
– 20.00h – Završetak programa. Zatvaranje festivala.

Kontakt osoba:
Kenan Nazifović, spec. oec. fin.
e-mail: nazifovic.kenan@gmail.com
tel.:+387 63 04 74 62