NaslovnicaLokalne TemePoziv iz Zavi...

Poziv iz Zavičajnog muzeja Visoko

Zavičajni muzej u Visokom otvara poziv za dostavljanje radova za treći broj časopisa “Radovi Zavičajnog muzeja – Visokom”. Časopis „Radovi Zavičajnog muzeja – Visoko“ je naučno-stručni časopis Zavičajnog muzeja – Visoko s ciljem da predstavi rezultate istraživanja prvenstveno na području Visokog, ali i šire, iz oblasti muzeologije, historije, historije umjetnosti, arheologije, etnologije, antropologije, filologije i drugih srodnih društvenih nauka te da stručnjacima iz različitih oblasti humanističkog djelovanja ponudi prostor za prezentaciju naučnog rada.

Vizija časopisa Radovi jeste objavljivanje radova autora prvenstveno iz BiH, ali i iz inostranstva, u pravcu poticanja razvoja naučnog dijaloga tretirajući najrazličitija pitanja iz kulturne historije visočkog kraja i općenito bosanskohercegovačkog područja.

Rok za dostavljanje radova je 1. juli 2023. godine. Radove je potrebno poslati na e-mail adresu: radovizmv@gmail.com sa naznakom “Za uredništvo RZM”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.