NaslovnicaLokalne TemePoziv iz Volo...

Poziv iz Volonterskog udruženja “Street paws” Visoko

Svakodnevno dobijemo more poruka “imate psa ovdje, imate psa tu”… Nemamo ga samo mi, imate ga i Vi! Mi smo već par puta pisali da nemamo svoj prostor gdje bismo ostavljali pse, da nismo registrovano udruženje koje kao takvo ima odgovornost da djeluje na svaku vašu poruku… Mi smo grupa volontera, ljubimaca životinja koja pokušava koliko-toliko olakšati život uličnih pasa.

Trudimo se koliko možemo od vlastitih sredstava i uz pomoć naših donatora da hranimo pse, pružimo veterinarsku pomoć i to radimo iz ljubavi, ali mi nismo svemoćni nažalost i malo nas je volontera! Svaki dan novi ostavljeni psi na ulici, svako malo nesavjesni vozači udare psa i onda da biste olakšali svoju savjest pošaljete samo lokaciju i tu se sva briga i odgovornost prebacuje na nas.

Mi izostajemo sa svojih poslova, zanemarujemo svoje obaveze i privatni život kako bismo svima koji se jave izašli u susret, ali isto tako kada vidite povrijeđenog psa, a imate auto, odvucite ga do veterinara, olakšajte nam makar malo, a onda ćemo dalje svi zajedno skupljati za otplatu vet računa i daljih eventualnih liječenja.

Mi više nemamo rješenja za ostavljanje pasa po ulicama. Išli smo u Gradsku upravu i tu nam je rečeno da oni imaju sve pod kontrolom. Stoga, molimo Vas, pišite nadležnoj službi, što više prijavljujte ostavljanje pasa, pa neka se nadležne službe malo pozabave ovim problemom i pozovu na odgovornost one koje finansiraju iz budžeta Grada za rješavanje problema uličnih pasa.

Ovim putem opet pozivamo građane da nam se priključe, potrebno nam je volontera. Također, hvala svim donatorima koji nam pomažu u bilo kojem vidu, jer bez vas bi ovo sve bilo teško izvodljivo.

Volontersko udruženje ‘Street paws’ Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.