Poziv iz visočkog Udruženja “Likum '76”

Udruženje “Likum '76” i Amaterska sekcija organizuju 20. kolektivnu izložbu likovnih radova amatera u drugoj polovini decembra 2022. godine. Ukoliko želite učestvovati na ovoj izložbi treba da dostavite najviše 3 rada sa tačnim podacima o radovima u Galeriju “Likum '76”. Izbor radova koji će biti izloženi u prostoru Galerije obavit će Umjetnički savjet Udruženja.

Molimo vas da napišete kraću biografiju (ime i prezime, mjesto i godina rođenja, stručno obrazovanje, šta i gdje radite, od kada se bavite likovnim stvaralaštvom, da li ste do sada izlagali i slično). Uz biografiju obavezno napišite:
– naziv rada;
– tehnika i materijal uz pomoću koje je rad nastao: crtež na papiru ili nekom drugom materijalu (olovkom, ugljenom, drvenim bojicama i sl.), slikarske tehnike i materijali (akrilik, ulje, na platnu, kartonu, lesonitu itd), skulpture (drvo, kamen, metal, odbačeni materijali i dijelovi i sl.);
– dimenzije rada;
– godina nastanka;

Radovi se mogu predati od 18:00 do 20:00 sati u četvrtak 10, utorak 15. i četvrtak 17. novembra 2022. godine u Galeriji “Likum '76”. Biografiju i podatke donesite
ispisane uz radove ili pošaljite na e-mail Galerije. Podaci su nam potrebni za izradu kataloga.

Ukoliko planirate uramiti radove i staviti pod staklo dobro bi bilo da ih donesete neuramljene pa da nakon fotografisanja to učinite.
Ukoliko podatke šaljete elektronski ili trebate dodatne informacije možete to učiniti putem e-maila: likum76visoko@gmail.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.