Poziv iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”

Povodom predstojećeg kosmičkog događaja zimskog solisticija, tokom čega će se desiti i najveće poravnanje Jupitera i Saturna u poslednjih nekoliko godina, a sve ovo tokom prelaska iz vodenih u zračne kosmičke elemente, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” će u ponedjeljak 21.12. organizovati nekoliko interesantnih aktivnosti.

Tokom dana, u dva termina bit će organizovana zajednička jednosatna meditacija u tunelima Ravne. U 12:00 i 14:00 sati svi zaintersirani moći će se pridružiti u jednoj od podzemnih komora gdje će stručni vodič kroz niz meditacijskih tehnika povezivati naše svjesno i nesvjesno te u potpunoj deprivaciji čula uvježbavati otpuštanje negativnih vibracija i prelazak u nova, zdravija okruženja, materijalna , energetska i duhovna.

U 16:00 sati organizovat će se uspon na vrh Bosanske piramide Sunca, odakle će biti posmatrana Velika konjunkcija planeta uz prigodne meditativne i zvučne elemente. Spuštanje nazad do platoa piramide bit će u 18:00, dakle u noćnom terminu. Svi učesnici na usponu na piramidu preuzimaju punu odgovornost. Neophodno je imati adekvatnu obuću i odjeću, svjetiljku, kapu i dobro raspoloženje. U slučaju nestabilnih vremenskih uslova ovaj događaj se odgađa.

Molimo sve zainteresirane da se prijave na incoming@piramidasunca.ba ili na +38733259935. Kotizacija za učešće na meditaciji u tunelima i usponu na piramidu je 10KM po osobi. Sredstva će biti usmjerena na održavanje i čišćenje novih i postojećih prolaza u tunelima.

Mjesto sastanka za meditacije je 10 minuta prije početka termina ispred tunela Ravne. Sastanak za uspon na piramidu je tačno u 16:00 na platou piramide Sunca ispred hotela Pyramid Lodge.

FB page Semir Osmanagić