Pozitivna strana “mržnje” vlasti i nezavisnog medija: U toku popravke na kružnom toku

Dok na sudovima, tužilaštvu i u policiji traju dokazivanja ispravnosti stavova na relaciji vlast i njeni interesno povezani simpatizeri sa jedne strane te jedini nezavisni medij u Visokom sa druge strane, jedna od pozitivnih strana ovog sukoba je evidentna reakcija vlasti na sva ukazivanja javnosti na propuste koji se dešavaju u životu lokalane zajednice.

Najnoviji primjer je kružni tok na ulazu u Visoko. Prije nekoliko dana, a na osnovu fotografija našeg čitatelja objavili smo tekst o tome kako se urušava investicija od 279.000KM nakon samo 17 mjeseci od izgradnje. Danas bilježimo nove fotografije koje pokazuju reakciju vlasti na naše pisanje.

Osim što je preskup u odnosu na ono kako je urađen i kako izgleda, ovaj kružni tok je i saobraćajno opasan jer iz pravca Visokog za one koji ne poznaju put, isti zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa ima specifičan izgled i pravac.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.