ZDKCrna hronikaPožar u zeničkom Domu za stara lica

Požar u zeničkom Domu za stara lica

Oko 23 sata u zeničkom naselju Crkvice izbio požar u Domu za stara lica. Oko 90 osoba je evakuirano, a u pomoć su im, pored policije, vatrogasaca i hitne pomoći, pristigli stanovnici ovog naselja kako bi zbrinuli korisnike Doma.

Jedan dio starijih osoba kolima hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu u Zenici radi pružanja neophodne medicinske pomoći. Tačan broj povrijeđenih još nije poznat.  Prema dosadašnjim informacijama niko od hospitaliziranih nije životno ugrožen, a zdravstvene teškoće su nastale uglavnom zbog gutanja velike količine dima.

Ujutro će započeti uviđaj nakon kojeg će biti poznat tačan uzrok požara.

Javna ustanova Dom porodica Zenica spremna je da primi korisnike Doma za stara lica. Svi uposlenici zajedno s djecom pomažu starcima kako bi noć proveli na sigurnom i toplom.

“Čim sam saznao za situaciju u Domu za stara lica, pozvao sam direktora i ponudio pomoć. On mi je rekao da nema niko ozbiljno povrijeđen, ali svi su vani. Znajući da se radi o starijim i iznemoglim, ponudio sam smještaj. Nakon toga obavijestio sam uposlenike i štićenike Doma porodica porodica da se organizuju. Za nekih pola sata bili smo spremni primiti oko 30-40 osoba, izjavio je za v.d. direktora Doma porodica.

federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE