Povodom odluke Predsjedništva NiP-a o imenovanju novog Povjereništva GO NiP Visoko, bivši Predsjednik GIO NiP Visoko, Agić Suad, objavljuje razloge ostavke

1968

Integralni tekst ostavke objavljujemo u cjelosti:

Politička organizacija NiP Visoko 

Agić Suad, Predsjednik GIO NiP VIsoko

Politička organizacija NiP Sarajevo

Predsjedništvo stranke

Poštovani,

Zbog neprincipijelne, bahate i politike suprotne programu stranke podnosim neopozivu ostavku na položaj predsjednika GIO NIP Visoko i sve druge pozicije u stranci i istupam iz stranke.

Takva politika je stranku koju su osnovali najhrabriji borci protiv korupcije, kriminala i nepotizma (barem sam tada vjerovao) pretvorila u većinsko vlasništvo bivših članova propalih i propadajućih politika, nosilaca i korisnika politike nepotizma (a zna se ko je nepotizmu brat), pobjegulja, prebjegulja, i nesposobnih političkih trgovaca, te u najboljem slučaju političkih kukavica koji su sve spremni učiniti i nečiniti ništa da dođu na svoje, a to je uvijek javno dobro svake vrste, a ako u tome neuspiju doći će neka nova stranka. Takvi se traže i u Visokom i naravno i nažalost ima ih i previše.

Sa takvim političkim materijalom se ne može provesti program stranke, ne može praviti uspješna vlast kojom bi se izgradila država BiH. Sa njima su „na čekanju i narod i pravdai svi i sve druge vrijednosti. Iz temelja je izigrana ideja.

Nažalost u velikoj mjeri se obistinilo moje strahovanje da će stranka postati samo još jedna stranka od onih koja će BiHoduzeti vrijeme koje i ona više nema ili ga nema dovoljno, a opet ga mora imati.

Za takvu politiku ja bih morao zaboraviti ili pogaziti barem 40 godina svoga života. Umjesto toga kao i 40 godina do sada i sada i ubuduće ću učiniti sve da u BiH ne vladaju opasne politike i tu borbu kao i do sada temeljiti na ideji rahm. Alije Izetbegovića koja je još uvijek za Bošnjake najprihvatljivija a za sve druge dovoljno prihvatljiva.

Naravno i u ovom trenutku ne zaboravljam časne i kompetentne,posebno osnivače stranke (svaki dan su u većoj manjini) ali i oni i svi mi moramo znati da se čast i kompetencije i pokazuju i potvrđuju upravo u borbi protiv onih koji to nisu i da je svijet loš zbog dobrih ljudi koji šute o zlu loših, te da je za trijumf zla potrebno samo da ništa ne činite.

Mi u Visokom se protiv bahate  i „demokratske“ politike moćnih pojedinaca iz samog vrha stranke borimo od lokalnih izbora (slučaj Fatić je samo vrh ledenog brijega)  o čemu smo već i govorili i pisali, a radi podsjećanja na događanja iz tog perioda ponavljam, prilažem pismo od 23.09.2021. godine, a o tome kada je počelo najbitniji dio pisma od 13.02.2018. godine.

Visoko, 21.03.2022. godine                                           Agić Suad, Predsjednik GIO NiP Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara