ZDKPovećan broj pacijenata u Hitnoj pomoći Zenica zbog stomačnih tegoba

Povećan broj pacijenata u Hitnoj pomoći Zenica zbog stomačnih tegoba

U proteklom periodu u Hitnoj pomoći Zenica povećan je broj pacijenata koji se pretežno žale na stomačne tegobe.

Povodom toga kontaktirali smo Dom zdravlja Zenica i u razgovoru sa doktorom Erminom Suljićem došli do saznanja kako građani ne vode dovoljno računa o hrani koju konzumiraju.

– Možemo reći da je povećan priliv pacijenata naročito zbog topline. Dosta je neodgovoran odnos građana prema hrani, pa tako da dolazi do povraćanja i proljeva – ističe Suljić.

Suljić kaže kako je u ljetnom periodu potrebno unositi što više tekućine na bilo koji način.

– Posebno je potrebno obratiti pažnju kako se skladišti hrana. Ne držati hranu dugo izvan frižidera. Također, jaja, ribu i mesne proizvode da ne budu dugo vani – rekao je dr. Suljić.

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE