BiHPrivredaPotpredsjednik Vlade Azarbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju

Potpredsjednik Vlade Azarbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju

Prvi potpredsjednik Vlade Azerebejdžana Yaqub Eyyubov tokom svoje zvanične posjete našoj zemlji sastao se sa menadžmentom ASA i Prevent grupacije. Potpredsjednika Vlade su u Upravnoj zgradi ASA Preventa dočekali predsjednik Uprave Preventa BH Almir Jazvin, generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer, te direktor finansija ASA Holdinga Damir Ferović.

Na sastanku potpredsjedniku Eyyubov i njegovoj delegaciji predstavljena je ASA i  Prevent grupacija, vodeći privatni poslovni sistem u državi, sa preko 6.000 uposlenika. Menadžment ovog sistema naglasio je kako se ASA i Prevent nalazi u top 20 kompanija Adria regije, te je najveći izvoznik u BiH,  lider u prodaji novih automobila, najveći dobavljač automobilskih presvlaka za Istočnu Europu, ali i lokalni lider u finansijskom sektoru.

ASA i Prevent čine most koji stranim investitorima olakšava ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U proteklom periodu ova grupacija je realizovala nekoliko uspješnih investicija sa ino-partnerima.

U sklopu posjete Azerbejdžanska delegacija je obišla i ASA art galeriju u kojoj je trenutno postavljena izložba posvećena sufijskoj tradiciji u Bosni i Hercegovini.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE