Potpredsjednik Vlade Azarbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju

991

Prvi potpredsjednik Vlade Azerebejdžana Yaqub Eyyubov tokom svoje zvanične posjete našoj zemlji sastao se sa menadžmentom ASA i Prevent grupacije. Potpredsjednika Vlade su u Upravnoj zgradi ASA Preventa dočekali predsjednik Uprave Preventa BH Almir Jazvin, generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer, te direktor finansija ASA Holdinga Damir Ferović.

Na sastanku potpredsjedniku Eyyubov i njegovoj delegaciji predstavljena je ASA i  Prevent grupacija, vodeći privatni poslovni sistem u državi, sa preko 6.000 uposlenika. Menadžment ovog sistema naglasio je kako se ASA i Prevent nalazi u top 20 kompanija Adria regije, te je najveći izvoznik u BiH,  lider u prodaji novih automobila, najveći dobavljač automobilskih presvlaka za Istočnu Europu, ali i lokalni lider u finansijskom sektoru.

ASA i Prevent čine most koji stranim investitorima olakšava ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U proteklom periodu ova grupacija je realizovala nekoliko uspješnih investicija sa ino-partnerima.

U sklopu posjete Azerbejdžanska delegacija je obišla i ASA art galeriju u kojoj je trenutno postavljena izložba posvećena sufijskoj tradiciji u Bosni i Hercegovini.

Komentari

komentara