NaslovnicaLokalne TemePotpišite pet...

Potpišite peticiju za pretvaranje ulice Čaršijska u pješačku zonu, evo i kako to možete učiniti online

Nemoguće je da građane Visokog ne zanima projekat koji će gledati vjerovatno do kraja svog života. Mora nam biti bitno da mi i naša djeca imamo pješačku zonu.

Jeste li se ikad zapitali kakav je život naših sugrađana koji ga provode u invalidskim kolicima? Omogućimo im za početak 250 metara gdje se mogu kretati bez dodatnih opstrukcija.

A dodatno, turistički grad bez pješačke zone?
Može, kao i do sada. Svi zaobiđu grad u širokom luku, a kako i ne bi…

Udruženje SETUP je pokrenulo peticiju koju možete potpisati i online na ovom linku:

Pozivamo sve građane da podrže našu inicijativu za trajno zatvaranje Ulice Čaršijske za saobraćaj motornih vozila i pretvaranje u sigurnu pješačku zonu.

Mi, udruženje Setup, smatramo da je od presudne važnosti za razvoj našeg grada da se Ulica Čaršijska trajno zatvori za motorna vozila, osim za dostavna vozila, stanare i posjetitelje iz obližnjih ulica. Pretvaranje Ulice Čaršijske u pješačku zonu stvorilo bi centralno mjesto okupljanja za naše sugrađane, omogućilo nesmetano i bezbijedno kretanje i pružilo priliku za uživanje u svim sadržajima koje naš grad nudi.

Zato smo pokrenuli ovu peticiju kako bismo prikupili podršku građana za trajno zatvaranje Ulice Čaršijske za motorna vozila i transformaciju u pješačku zonu. Vaš potpis bit će od velike pomoći u našim nastojanjima da se ova inicijativa ostvari.

Partneri: NVO Setup, Mladi volonteri, Galerija Likum 76, Eko-Viking Visoko, Udruženje Moje Visoko, Pokret Think green, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida sunca”

Unaprijed zahvaljujemo na vašoj podršci.

S poštovanjem,

Udruženje Setup

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.