Lokalne TemePotpisani ugovori za finansijsku podršku udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom

Potpisani ugovori za finansijsku podršku udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom

Nakon što je okončan postupak Javnog poziva udruženjima/nevladinim organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom za predaju prijava za finansiranje u 2023.godini, te sačinjena rang lista udruženja, danas je u Maloj sali Gradske uprave Visoko upriličeno i potpisivanje ugovora. – Do prije dvije godine ovakva udruženja nisu bila obuhvaćena posebnom budžetskom stavkom i drago mi je da finansiranje i podršku nastavljamo. Ove godine među vama se nalazi i još jedno udruženje, Udruženje „Nismo same“ koje ćemo također podržati. Važno je napomenuti kako ćemo kroz naredni budžet tražiti model da povećamo finansijsku podršku za vaše aktivnosti. Ono što bih još napomenuo jeste da smo pri samom kraju u obezbjeđenju prostorija za preostala dva udruženja, koja su do sada boravila u neuslovnim prostorijama, tako da će i ovaj problem vrlo brzo biti riješen, a podršku od mene i Gradske uprave uvijek možete očekivati i uvijek ćete imati. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić. Ove godine podršku za rad dobila su sljedeća udruženja:
Udruženje dijabetičara „Diabet“ Visoko   3.000,00 KM
Udruženje civilnih žrtava rata Grada Visoko 1.000,00 KM
Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera Visoko    2.000,00 KM
Udruženje slijepih Visoko „USV“  3.000,00 KM
Udruženje za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Grada Visoko 2.000,00 KM
Udruženje građana invalidnih lica hroničnih bubrežnih bolesnika hemodijaliznog centra Visoko
(UGILHBBHCV)   2.000,00 KM
Udruženje žena „Nismo same“ Visoko 2.000,00 KM
Predstavnici udruženja ovu priliku su iskoristili da se zahvale gradonačelniku Ganiću i Gradskoj upravi Visoko na podršci koju imaju u protekle dvije godine, a koja je izuzetno značajna za provođenje aktivnosti, projekte, i podršku članovima koje okupljaju.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE