ZDKPolitikaPotpisan ugovor o sanaciji klizišta na dionici regionalne ceste R468 Olovo-Sokolac

Potpisan ugovor o sanaciji klizišta na dionici regionalne ceste R468 Olovo-Sokolac

Direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač i direktor preduzeća “Porobić” d.o.o. Zavidovići Edin Porobić potpisali su kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijela Pašića ugovor o izvođenju radova na projektu sanacije klizišta na regionalnom putu R468 Olovo-Sokolac.

Vrijednosti ugovora je 267.836,98 KM sa pdv-om, a rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja u posao.

Resorni ministar je naglasio da je ovaj projekat veoma značajan za općinu Olovo te regionalnu i magistralnu cestu.

Unazad 10 godina ovo klizište je bilo jedan od prioriteta koje je trebalo sanirati. Upravo iz tog razloga odlučili smo se za ovaj projekat kako bi otklonili jedan od većih prepreka na ovom dijelu regionalne ceste, koja je dobrim dijelom ugrožavala saobraćaj – rekao je ministar Pašić.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE