NaslovnicaZDKPotpisan drug...

Potpisan drugi ugovor o modernizaciji dijela regionalne ceste kroz vikend naselje Ponijeri

U kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Danijela Pašića potpisan je ugovor o nastavku izvođenja radova na modernizaciji dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri U vrijednosti 300.000,00 KM sa PDV-om, a prema ranije potpisanim okvirnim sporazumom.

Ugovor su potpisali direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač i direktora preduzeća MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići Mirsad Valjevac.

Rok za izvođenje radova koji su predmet ovog ugovora je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

– S obzirom da je riječ o rekonstrukciji saobraćajnice kroz vikend naselje Ponijeri koje predstavlja značajan turistički potencijal te jedini ski centar ove vrste u ZDK, smatram da ovakvi projekti zaslužuju podršku Vlada ZDK-a. Shodno tome, danas je potpisan i ugovor br. 2 o nastavku modernizacije pomenute dionice regionalne ceste kako bi ovaj projekat poslužio svojoj svrsi, sa početkom i završetkom svih radova do nove zimske sezone – rekao je ministar Pašić.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.