Lokalne TemePotomci porodice Prica posjetili Zavičajni muzej Visoko

Potomci porodice Prica posjetili Zavičajni muzej Visoko

Gospodin Relja Prica sa sinom i njegova sestra Ira Prica sa kćerkom posjetili su Zavičajni muzej Visoko. Oni su iskoristili dolazak na ovogodišnji SFF da posjete Visoko. Povod njihove posjete bio je mogućnost da u muzejskom arhivu pogledaju dokumentarni materijal vezan za njihovog djeda Srđana Pricu.

U Muzeju se nalazi dio zaostavštine Srđana Price, koju je muzej dobio 1987. godine zato što je prema riječima Vukice, njegove supruge: “Još za života, želja Srđana Price bila da dio njegove zaostavštine pripadne rodnom mu gradu Visoko.”

Inače, Irin i Reljin otac Ognjen, dobio je ime po stricu Ognjenu Prici, Srđanovom bratu, koji je već početkom Narodnooslobodilačke borbe 1941. godine ubijen i proglašen za narodnog heroja.

Iako je Relji ovo prvi dolazak u Visoko, a Iri drugi, kako je rekao prilikom pregledanja fotografija, siguran je da ima razloga ponovo doći i naredni put duže ostati u Visokom.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE