SportTenisPoštovat ću svaku odluku Wimbledona

Poštovat ću svaku odluku Wimbledona

Ruski teniser Daniil Medvedev rekao je danas da će poštovati svaku odluku Wimbledon o učešću ruskih i bjeloruskih igrača na tom londonskom Grand Slam turniru.

Wimbledon je prošle godine bio jedini Grand Slam turnir koji je zabranio teniserima iz Rusije i Bjelorusije da igraju zbog rata u Ukrajini. Upravna tijela muškog i ženskog tenisa su zbog toga kaznila organizatore sa 1,4 miliona funti i ukinula bodovanje sa tog turnira.

Medvedev je rekao da bi bio vrlo sretan da se takmiči ove godine, ali da neće uticati na organizatore.

“Neću donijeti odluku umjesto njih, niti ću da im pomognem da je donesu. Oni moraju sami da odluče iz različitih razloga kao i prošle godine. I uvijek sam govorio da ću poštovati odluku. Igram tamo gdje mogu da igram… Tenis je moj posao i bio bih vrlo sretan da igram na Wimbledonu “, rekao je Medvedev, prenio je Eurosport.

Wimbledon će biti održan od 3. do 16. jula.

“Apsolutno volim taj turnir, ali ako nije suđeno, sačekaću drugu priliku da se vratim”, dodao je Medvedev.

Šampionka Australian Opena Bjeloruskinja Aryna Sabalenka rekla je da situacija nije pod njenom kontrolom.

“Reakcija ljudi i neke druge stvari su učinile da se osjećam loše – da sam ja kriva. Ali onda sam shvatila da to nije pod mojom kontrolom. Ništa nisam uradila, ništa loše protiv ukrajinskog naroda. Ovo nije moja krivica”, navela je.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE