Roštilj ne mora uvijek da bude samo meso, a ovo je naš prijedlog.
Sastojci:
500 g mladih krompira
30 ml ulja
suvi začin
biber
malo crvene mljevene paprike
izdrobljen bijeli luk
origano
sjeckan peršunov list
Priprema:
Krompir očistiti oprati i staviti da se obari pet minuta. Mogu i mrkve. Bijeli luk izgnječiti i preliti sa dvije-tri kašike vode. U činiju sipati ulje, suvi začin ili samo so, mljeveni biber, papriku, bijeli luk iscijediti i uzeti samo tečnost. Dodati origano i sjeckan peršun. U to ubaciti krompir i isječenu mrkvu na krupno i izjednačiti.
Na štapiće za roštilj nabosti krompir i mrkvu. Redati u podmazan pleh i preliti ostatkom marinade. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.