Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 krompir
- 2 mrkve
- malo korijena celera
- 1 veza mladog crnog i bijelog luka
- 1 zelena paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašika ajvara
- 1 kašika mljevene paprike
- malo soli, ulje
- list peršuna
Priprema: Kupus isjeći na kocke pa pola poredati u šerpu.
U sredinu staviti krompir, mrkvu, kocke celera i lista, mladi luk i zelenu papriku.
Naliti do pola šerpe vo-dom i poklopiti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj sipati kuvani paradajz.
U tavu sipati ulje, dodati brašno pa ga malo propržiti da dobije krem boju.
Dodati crvenu mljevenu papriku i kašiku ajvara i lagano promiješati. Dodati soli i nasjeckan peršun.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.