NaslovnicaZDKPoslodavci iz...

Poslodavci iz ZDK traže poboljšanje poslovnog ambijenta

Članovi Udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona i privrednici Maglaja razgovarali su o aktuelnoj problematici u privredi, te o zaključcima usvojenim nakon sastanka sa federalnim premijerom i resornim ministrima, koji je održan protekle sedmice u Mostaru.

Na sastanku predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH sa premijerom Vlade FBiH, Fadilom Novalićem i resornim ministrima razgovaralo se o mogućim rješenjima za rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u BiH.

Sa zaključcima su upoznati privrednici Maglaja, koji su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpili ogromnu materijalnu štetu.

Predsjednica općinskog udruženja poslodavaca i zamjenik, Nadira Mulahasanović i Šaban Bubalo, očekuju značajnu finansijsku pomoć federalne vlade kako bi privreda stala na noge. U tom kontekstu upučena je inicijativa i prema kantonalnoj vladi.

Članovi udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona ukazali su i na problem sive ekonomije, te su još jednom zatražili da se donese odluka o ukidanju plaćanja naknade za korištenje građevinskog zemljišta, kao što je to slučaj u Republici Srpskoj i većem broju kantona u Federaciji.

Udruženje poslodavaca grada Zenice je ranije Ustavnom sudu FBiH predalo apelaciju u kojoj je zatražena ocjena ustavnosti ove odluke.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.