SportAuto-MotoPoslije Formule 1, Liberty Media kupuje i Moto GP

Poslije Formule 1, Liberty Media kupuje i Moto GP

Američka grupa Liberty Media, koja je već vlasnik prava na prenose Formule 1, objavila je danas preuzimanje kompanije Dorna, koja posjeduje prava prenosa za Moto GP šampionat. Liberty Media će kupiti, u gotovini i akcijama, 86 odsto Derna, za iznos od 4,2 milijarde eura. Menadžeri Dorne će zadržati 14 odsto svog kapitala.

“Veoma smo zadovoljni što smo proširili naš portfolio u sektoru sporta i zabave akvizicijom Moto GP šampionata”, rekao je izvršni direktor Liberty Media Greg Maffei. Sjedište Moto GP šampionata će ostati u Madridu, a na njegovom čelu će ostati Carmelo Ezpeleta, dodaje se u saopštenju.

“Ovo je savršen naredni korak u evoluciji Moto GP šampionata i uzbuđeni smo šta on donosi Dorni, Moto GP padoku i ljubiteljima motociklizma”, rekao je Ezpeleta. Očekuje se da će posao biti završen do kraja 2024. godine.

Liberty Media je vlasnik prava na prenose Formule 1 od 2016. godine.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE