Posjetom Šefika Džaferovića obilježeno 28 godina SDA u Visokom: Predstavljeni i visočki kandidati za Opće izbore

Uz intoniranje državne himne, a zatim i intoniranje himne SDA “Ja sin sam tvoj” u izvedbi hora El Fatih otvorena je Svečana akademija SDA Visoko. Zatim su se prisutni fatihom i minutom šutnje  prisjetili rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića, svih šehida i umrlih  članova stranke.

Nakon toga predsjednik OO SDA Visoko Mirza Ganić je u svom kratkom obraćanju prisjetio se istorijata stranke i svih članova osnivača SDA u Visokom.

U centralnom dijelu akademije pod nazivom “Razgovor s građanima” prisutnima se obratio kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva Šefik Džaferović.

Ova godišnjica SDA Visoko i Svečana akademija su iskorišteni i za zvanično predstavljanje visočkih kandidata za naredne Opće izbore, a to su:

Mirela Mateša Bukva, kandidatkinja za Skupštinu ZDK (8)

Kemal Mušinbegović, kandidat za Skupštinu ZDK (17)

Emina Jusić, kandidatkinja za Skupštinu ZDK (26)

Emir Džafić, kandidat za Skupštinu ZDK (35)

Mirza Ganić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (3)

Mersiha Sarač, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (9).

Prije Svečane akademije zajedno sa Šefikom Džaferovićem kandidatom za bošnjačkog člana predsjedništva članovi OO SDA Visoko obišli su radove na asfaltiranju saobraćajnice u podružnici Željeznička stanica MZ Porječani koju finansira Vlada ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem u iznosu od 125.000KM, zatim su položili cvijeće na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko kao i na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

visoko.co.ba

FOTO: Šefik Džaferović posjetio općinu Visoko

FOTO: SDA – Svečana akademija i tribina “Razgovor s građanima”