Posjeta Turskog ambasadora u BiH

Podrška novoizabranim vlastima u Zeničko-dobojskom kantonu

409

Ambasador Turske u BiH, Cihad Erginaj danas je boravio u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona, Turskog ambasadora primili su premijer Miralem Galijašević, predsjedavajuća kantonalne skupštine, Draženka Subašić i zenički gradonačnik Husejin Smajlović sa saradnicima.

Ambasadoru su predstavili potencijale ZDK i programske ciljeve u narednom periodu.

“Razgovarali smo o mogućnosti unapređenja saradnje u više oblasti,a ovdje smo da pružimo podršku novoizabranim vlastima u ovom Kantonu”, izjavio je ambasador Erginaj.

“Drago nam je zbog posjete Turskog ambasadora i ovo je prilika da sumiramo šta je urađeno na planu pomoći ugroženom stanovništvu u poplavama i klizištima, te da utvrdimo pravce budućeg djelovanja”, kazao je gradonačelnik Husejin Smajlović.

“Govorilo smo i o nekim konkretnim projektima,kao što je završetak izgradnje kompleksa Sultan Ahmedove džamije i parka u Zenici, kao i modalitetima korištenja pomoći Turske vlade za privredu BiH u iznosu od 50 miliona eura”, dodao je Smajlović.

Turski ambasador posjetit će Univerzitet u Zenici, Ured Zeničkog muftije, a planirana je i posjeta zeničkom selu Šerići, gdje će svečano biti otvorena ambulanta porodične medicine.

visoko.ba/rtvze.ba

Komentari

komentara