Lokalne TemePosjeta predstavnika Olimpijskog komiteta BiH Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca"

Posjeta predstavnika Olimpijskog komiteta BiH Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”

Danas su Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“ u Visokom posjetili predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, generalni sekretar Said Fazlagić i članica projektnog tima Lana Grgić.

Razlog ovog posjeta bio je obilazak sportskih borilišta u parku, na kojima će u mjesecu maju biti održana manifestacija „Olympic Day“ u organizaciji OK BiH i Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

– Saradnja OK BiH i Fondacije traje već 2-3 godine, iza nas je nekoliko projekata, a svakako najveći je dolazak Novaka Đokovića i otvorenje Regionalnog teniskog centra, a saradnju nastavljamo organizacijom manifestacije „Olympic Day“. U pitanju je takmičenje u olimpijskim sportovima za djecu iz 5. i 6. razreda, a cilj je okupiti ih i animirati da se uključe u sportske klubove. Taj dan s nama će biti i naši olimpijci, pravi živi heroji, s kojima ćemo poslati jednu predivnu sliku i srca Bosne. – kazao nam je Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH.

Nakon obilaska sportskih terena zaključeno je da se manifestacije održi u preko 10 sportova, a očekuje se učešće 150 djece iz visočkih osnovnih škola.

– Ovo je prvi put da je OK BiH organizaciju ovog događaja dodijelio jednoj nevladinoj organizaciji. Očekuje nas praznik olimpijskog duha i praznik mladosti, a ovom pričom Fondacija nastavlja sa pozitivnim manifestacijama u različitim oblastima. – kazao je dr. Semir Osmanagić.

Bitno je pomenuti da se ovaj događaj održava preko 40 godina i to u svih 206 članica Međunarodnog olimpijskog komiteta i pod direktnom je jurisdikcijom MOK-a, a u našoj zemlji do sada je održan u Sarajevu, Mostaru, na Buni, u Livnu, Tesliću, Travniku i drugim gradovima, a ovogodišnja manifestacija u Visokom bit će održana u mjesecu maju.

Visoko.co.ba/Fondacija AP BPS


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE